Братски састанак свештеника намесништва таковског

Братски састанак свештеника намесништва таковског
Братски састанак свештеника намесништва таковског
Братски састанак свештеника намесништва таковског
Братски састанак свештеника намесништва таковског

У среду пете недеље Великог поста, када наша Света Црква прославља Светога апостола Аристовула, по благослову Његовог Преосвештенства Епископа жичког г. Јустина, у селу Савинцу одржан је братски састанак и исповест свештенства архијерејског намесништва таковског. Сви активни и пезионисани свештеници овог намесништва приступили су светој тајни исповести коју је извршио архимандрит Јован, игуман манастира Вујан.

У храму Светог Саве, светом Литургијом пређеосвећених Дарова началствовао је протојереј-ставрофор Аранђел Даниловић, архијерејски намесник таковски, уз саслуживање протојереја-ставрофора Милутина Стевановића, протонамесника Драгана Ђорема и ђакона Александра Ђуричића.

Реферат на тему „Васкрсење Христово као извор нашега васкрсења“ припремио је и прочитао ђакон Александар Ђуричић и у истом између осталог истакао: Својим славним Васкрсењем Спаситељ нам је даровао живот вечни (Рим 6,23) и радост вечнога живота, јер је  Христос устао из мртвих, те постаде првенац оних који су умрли. Васкрсењем Христовим извршила се тајна искупљења рода људског од греха и смрти. Ова нова Пасха Господња открива нам истину да смо прешли из смрти у живот и да Христос остаје са нама у све дане до свршетка века (Мт 28,20).

Након свете Литургије домаћин братског састанка протојереј Ненад Бајић, са великом љубављу уприличио је и трпезу љубави. Свештеницима се за време трпезе љубави обратио архијерејски намесник таковски прота Аранђел Даниловић и говорио о светотајинском животу у Цркви, а потом о актуелним проблемима са којима се сусрећу парохијски свештеници у вршењу своје пастирске службе. Намесник је такође представио и новопридошлог свештеника протојереја- ставрофора Милутина Стевановића и ђакона Александара Ђуричића, пожелевши им добродошлицу.  На крају намесник је захвалио исповеднику архимандриту Јовану, као и домаћину оцу Ненаду на указаној љубави.

Извор: Епархија жичка