Цариградски патријарх посетиће Минхен

Цариградски патријарх Вартоломеј I, почасни поглавар Православне Цркве, у оквиру своје историјске пастирске визите у Немачкој од 16. до 19. маја посетиће Минхен, метрополу Баварске.

Патријарх ће примити почасни докторат Римокатоличког факултета Минхенског универзитета, на коме је Патријарх као студент постдипломац провео две академске године, 1967-1968.

Свечани чин уручења почaсног доктората (Dr. h. c. – doctor honoris causa) обавиће се 16. маја у aula magna на Минхенском универзитету, након чега ће Његова Свесветост бити гост на Институту за православно богословље. На пријем у библиотеци Института позвани су сви студенти овог Института.

У програму пастирске визите  Васељенског патријарха у Минхену предвиђена су и два богослужења: у „Салватор цркви“ 17. маја,  и у цркви „Свих Светих“ 18. маја, као и посета некадашњем концентрационом логору у Дахау 19. маја 2014. године.

Ову вест је пренео проф. др Анастасије Влецис, председавајући заједничке комисије на Институту за православно богословље у Минхену на сајту ове високошколске установе.

Протођакон Зоран Андрић, Минхен