Цео Никшић у свенародној литији

Цео Никшић у свенародној литији
Цео Никшић у свенародној литији
Цео Никшић у свенародној литији
Цео Никшић у свенародној литији

Након молебана у Саборном храму Светог Василија Острошког, око тридесет хиљада људи 30. јануара 2020. године у мирном, достојанственом крсном ходу поручили су црногорским властима да неће дозволити отимање светиња.

У надахнутој беседи свештеник Никола Пејовић је казао: -Ово су библијски догађаји, што значи да Бог походи народ свој. И ово што се дешава у Никшићу и у другим градовима, није ништа друго него чудо Божје, а то је када се сусретне човекова вера и Божја љубав.

-Овај крсни ход није ни за каквом идејом, идеологијом и човјеком, већ ход за Богом и Божјом истином и правдом,. Наши архијереји нас ових дана као боговидци воде у земљу обећану, осјећамо радост и присуство Божје. А све је почело тако што је Свети Василије Острошки дошао међу нас и охрабрио нас. Дошао је да нас охрабри и да нам покаже и оном кишом да требамо кроз ове литије и подвиге да оставимо и оперемо наше слабости и наше гријехе, да би се у овим данима пројавила и засијала наша вјера и то је оно што краси ове литије, поручио је протојереј Никола Пејовић, парох момишићки.

Протесту у Никшићу присуствовали су и Жабљачани, Радивоје Вуковић и Неђељко Караџић, који су пешке раног јутра кренули са Жабљака како би присуствовали молебану и литији у Никшићу.

Извор: Митрополија црногорско-приморска