Четрдесетодневни парастос монахињи Евгенији

У пету недељу по Духовима, 12. јула 2020. године, на празник Светих првоврховних апостола Петра и Павла - Петровдан, навршило се 40 дана од престављења у Господу монахиње Евгеније (Станковић, 8.8.1948-3.6.2020), дугогодишње сестре манастира Светог великомученика Георгија на Брзави.

Тим поводом, свету Литургију у манастиру Светог великомученика Георгија су служили игуман Јустин (Стојановић), егзарх манастира Епархије темишварске, игуман Никон (Корићанац), настојатељ манастира, игуман Герасим (Милић), настојатељ манастира Златица, и протонамесник Сава Станковић, парох у Белобрешки.

За певницом су одговарали: игуманија манастира Базијаша мати Теофанија (Ковачевић), искушеник златички Станко Јованчевић, искушеница Биљана и Силвана Трујкић из Мачевића. Присутни верни народ који је тог празничног дана дошао у манастир из више места у великом броју да се помолио за покој душе мати Евгеније је поздравио игуман Јустин, који је говорио о празнику и подвигу мати Евгеније и њеном 22-огодишњем служењу манастиру и њеним поклоницима, уједно преневши благослове Епископа будимског и администратора темишварског г. Лукијана.

Извор: Радио Слово љубве