Четврти број часописа „Сабор”

У време када се приближавамо прослави празника над празницима Васкрсења Христовог, многима ће доживљај васкршњих празника употпунити ново издање Сабора, духовно-информативног часописа епархије франкфуртске и све Намaчке. У низу текстова који прате празник Васкрсења Господњег доминира главна тема о Крсту Христовом и његовом значају за људски род. Објашњавајући значај Литургије у животу сваког верника у овом броју доносимо вам мишљење Архијереја Цркве о сталном причешћивању Светињама Христовим. Уважени професор богословског факултета др Србољуб Убипариповић за часопис Сабор пише О изворном смислу и значају литургијског живота свештеника.

Нова тема Срби и Црква прати однос нашег народа и Цркве у данашњем времену по свим питањима везаним за верски живот православног верника. Први текст везан за ову тему је Слављење слава код Срба. Хришћанство и радост две речи истог значења - порука је архимандрита Василија Костића у васкршњем интервју. У  редовној рубрици Репортажа описујемо лепоте и дубоки духовни смисао посете групе верника на челу са Његовим Преосвештенством Епископом франкфуртским и све Немачке г. Сергијем светињама Свете Горе Атонске. У овом броју часописа апелујемо на све људе добре воље да помогну обнову најстарије српске светиње у западној Европи манастира Химелстир.

Преносимо поруку Његовог Преосвештенства Епископа франкфуртског и све Немачке г. Сергија о Пастиру добром - пастиру Христовом. У уводној речи уредника можете наћи одговор о значају празника над празницима Васкрсења Христовог, празника који свакој души и свакој твари на земљи дарује светлост и наду.

 Христос васкрсе! Ваистину васкрсе Христос!

главни и одговорни уредник часописа Сабор
протопрезвитер Слободан Тијанић

Извор: Епархија франкфуртска и све Немачке