„Човекољубље“ саградило кућу за породицу Стевановић

„Човекољубље“ саградило кућу за породицу Стевановић
„Човекољубље“ саградило кућу за породицу Стевановић
„Човекољубље“ саградило кућу за породицу Стевановић
„Човекољубље“ саградило кућу за породицу Стевановић

Представници Добротворног фонда Митрополије црногорско-приморске „Човекољубље“ уочи празника Покрова Пресвете Богородице званично су предали кључ од куће у руке г. Данимира и гђе Вере Стевановић, родитеља шесторо малољетне деце.

Изградњом куће Добротворни фонд Митрополије је још једном показао истрајност у испуњавању планом предвиђене активности да се годишње сагради кућа једној многодетној породици.

Овога пута међу бездомним породицама нашла се осмочлана фамилија Стевановић која није крила задовољство због тога што су коначно досањали свој сан - да њихова деца имају свој кров над главом. Новосаграђена кућа је заиста постала дом радости и искрене дечије среће.

Овом приликом, протојереј Бранко Вујачић, председник Фонда, и јереј Миомир Вулевић, управник Народне кухиње при подгоричком храму Христовог Васкрсења, освештали су кућу, а домаћини су за донаторе и пријатеље акције припремили топао дочек пун захвалности и љубави.

-Данимир и Вера су испунили Божји благослов `Рађајте се и множите и напуните земљу` и тако показали вјеру у Бога слушајући и творећи Његове заповијести, јер су оне наше смјернице а истовремено и храна за душу, казао је отац Бранко после освећења куће.

Захваливши донаторима и свима који су допринели да се сагради дом, протојереј Бранко Вујачић је још једном пожелио породици Стевановић срећу и призвао благослов Божји.

Средства за изградњу овог благословеног дома Фонд је обезбедио уз помоћ многобројних донатора и људи добре воље. Изградња је приближно коштала 26.000 евра. Извођач радова била је грађевинска фирма „Eurozox“ из Спужа, која је једним делом и донирала подухват. Најзначајнија средства су прикупљена од прилога из касица које су распоређене у продајним објектима пријатељских фирми а које су на тај начин лако доступне сваком добронамерном човјеку. Кроз успешност акције показала се још једном хуманост народа на делу и озбиљна забринутост према угроженом ближњем.

Владимир Милуновић, координатор Добротворног фонда„Човекољубље“

Извор: Митрополија црногорско-приморска