Црква ће отворити видео канал на Јутјубу за наглуве

Јуна 25, 2016, отпочеће рад на изради православног видео канала за глуве и наглуве. Канал ће функционисати на Јутјубу; посебно ће бити испуњаван мисионарским видео материјалом на руском знаковном језику.

Организатор пројекта је Центар за рад са глувим и наглувим при храму Свих Светих просијалих у земљи Русији, који се налази у Новокасину - град Москва. Пројекат ће финансирати „Православна иницијатива“. У првој етапи ће се поставити 50 видео линкова на руском знаковном језику. Припрема видео материјала током свих етапа оствариваће се при активном учешћу самих наглувих лица и њихових сродника. У реализовању пројекта биће ангажована и лица која су пратила црквени курс за изучавање руског знаковног језика организован од фебруара до маја 2016. у самом том Центру.

Центар за рад са глувима и наглувима при овом храму започео је у октобру 2015. Врменом је створена заједница глувих и наглувих лица. Сваке недеље (лети недељом, а почев од јесени суботом) савршава се Божанска Литургија са сурдопреводом после које учесници похађају недељну школу за глуве.

Извор: Православие.ру