Црква у Оквилу прославила храмовну славу

Црква у Оквилу прославила храмовну славу

Празник Првопрестолних апостола Петра и Павла из године у годину сабира Цркву Христову у Оквилу око храма подигнутог њима у част. И ове 2011. године Господње Петровдан је свечано и торженствено прослављен, на првом месту пуноћом Архијерејског служења.

Свету Архијерејску Литургију служио је Епископ Канадски Г. Георгије, уз саслуживање старешине храма протојереја Златибора Ђурашевића, протонамесника Мирослава Ратковића и јереја Вукића Атанацковића.У току службе за новог чтеца Цркве Божије рукопроизведен је добри и ревносни  парохијан г. Бојан Бујак.

Обраћајући се народу и честитајући храмовну славу свима, владика Георгије је у беседи истакао значај и неопходност Литургијског сабрања за живот и спасење сваког човека. Такође, Владика је нагласио и величину св. апостола Петра и Павла, који су два темеља на којима Црква Христова почива. Они су по речима св. Аве Јустина, „двојица најсиромашнијих богаташа“, који оставивши све своје и све светско, задобише цео свет и Богу га приведоше.

Након свете Литургије обављена је Литија око храма и пререзан славски колач са овогодишњим кумом г.Пером Живковићем који је део колача предао куму за следећу годину г.Милану Мирчићу.

Славље је настављено заједничком трпезом љубави у сали парохијског дома.

Извор: Епархија канадска