Цркве у Малезији на заједничкој молитви за жртве авионске несреће

Ваздухопловна компанија обавестила да нема наде за проналажење преживелих

У Малезији се одржава у четвртак увече молебан за жртве несталог авиона, бр. лета МН370. Савет хришћанских Цркава у Малезији (CCM) најавио је екуменску молитву у престоници Куала Лумпуру. Према наводима државне новинске агенције Бернама, Национална фатва (Савет) објавиће датум за одржавање исламске комеморативне службе.

Малезијски премијер Мухамед Наџиб Разак одбио је да до даљег спусти заставе на пола копља. Пре него што се пронађу делови авиона, рано је за обележавање дана жалости, рекао је Наџиб. Најзначајнији малезијски новински листови појавили су се у четвртак са црним насловним страницама.

Премијер је у понедељак увече на конференцији за штампу изјавио да је изгубљен авион малезијске авио-компаније. Из тога произлази да је Боинг 777 са 239 путника пао у Индијски океан. Авио-компанија је истовремено изјавила да нема наде за проналажење преживелих. „Наша молитва је упућена за све на овом лету – за 226 путника и 13 наших пријатеља и колега - у овом тешко болном периоду“, наводи се у саопштењу.

Папа Фрања је недељу дана раније на тргу Светог Петра позвао на молитву за путнике и посаду малезијског Боинга и њихове породице.

Извор: Катпрес