Црквени хор “Опленац” у Котору

У периоду од 21. до 27. јула 2013. године Црквени хор “Опленац”, на позив Српског пјевачког друштва “Јединство”, а уз благослов Епископа шумадијског и администратора жичког г. Јована, боравио у Котору

У цркви Светог Николе у Котору Тополци су одржали веома успешан концерт пред многобројном публиком 23. јула, а оно што је највише радовало све чланове било је учешће на светој архијерејској Литургији 26. јула у манастиру Светог архангела Михајла на Михољској Превлаци код Тивта. У овом манастиру се осећа велика благодат Превлачких мученика (седамдесет отрованих калуђера у ХV веку) чије се миомирисне мошти овде чувају. Манастир Михољска Превлака је установљен од стране Светога Саве (Немањића) 1219 године за седиште Зетске епископије.

Свету архијерејску Литургију тога дана служили су Митрополит тернопољски и кремањецки Руске Заграничне Цркве г. Сергије и Владика липљански г. Јован. Појао је Црквени хор “Опленац” из Тополе. И овогодишњи боравак, као и претходна два, овог хора у Котору донео је свим члановима, и млађим и старијим, једно лепо искуство и жељу да, упркос свим искушењима, наставимо са својим радом и убудуће.

Извор: Епархија шумадијска