Црта - представа штићеника Заједнице "Земља Живих"

У петак, 3. јула. 2009. године, пo благослову Његовог Преосвештенства Епископа бачког Господина др Иринеја, у свечаној сали гимназије „Лаза Костић" у Новом Саду изведена је представа „Црта", у извођењу штићеника заједнице „Земља Живих". Ова представа настала је као стваралачки плод радионицâ примењеног позоришта Центра за позоришна истраживања „АпсАрт" из Београда, вођене у заједницама за лечење болести зависности у Бачком Петровом Селу, Ченеју и Вилову.

Представа је базирана на личном искуству актерâ овог збивања са циљем да се на жив и непосредан начин укаже на проблем постојања зависности у нашем друштву. Сврха представе је успостављање дијалога са публиком и информисање о проблему који постаје све очигледнији. Кроз причу испричану из прве руке и активно учествовање публике на завршетку представе, види се да проблеми не почињу са дрогом, него у разноразним животним ситуацијама у којима недостаје љубави.

Представа „Црта" је првенствено намењена младим људима који су под највећим ризиком да постану зависници, али и њиховим породицама и свим осталим члановима друштва.

„Црта" је изведена неколико пута; у просторијама Месне заједнице Бачко Петрово Село, у сали Градске бибилиотеке у Бечеју и у Народном позоришту „Тоша Јовановић". У свим местима, у салама испуњеним до последњег места, присутни су са уздасима пропратили представу.

Извор: Епархија бачка