Цвети на Нијагариним Водопадима

Цвети на Нијагариним Водопадима
Цвети на Нијагариним Водопадима
Цвети на Нијагариним Водопадима
Цвети на Нијагариним Водопадима

На Цвети, 24. априла 2016, Његово Преосвештенство Епископ Митрофан, посетио је Црквеношколску општину Св. Ђорђа на Нијагариним Водопадима у Онтарију, у Канади.

Током Божанске Литургије Његово Преосвештенство је рукопроизвео о. Дејана Обрадовића у достојанство протојереја, заблагодаривши му на његовим напорима у Винограду Господњем, и у шејдлендском црквеном кампу, и подсетио га је да ова награда треба да га инспирише за још већа залагања. На Литургији су се многи верници причестили. Владика је одржао лепу беседу на енглеском и српском о значењу овог празника.

У цркви Светог Ђорђа такође је одслужена вечерњ служба. Гостујући свештеници су били: о. Стеван Стојисављевић, о. Војислав Павловић, о. Милојко Дмитрић, и о. Ђуро Самац, сви из Хамилтона. О. Василије Гавриловић је допутовао из Милтона, у Онтарију, а о. Горан Гојковић из Киченера (Онтарио), а о. Корнел Сирзика из румунске православне цркве на Нијагариним Водопадима.

Вече се завршило са прелепом трпезом љубави у цркви Св. Ђорђ; припремиле су је чланице Кола српских сестара „Мала Госпојина“. Његово Преосвештенство Епископ Митрофан је поздравио све окупљене у црквеној сали, замоливши их да остану у јединству и делатно раде на љњему.

Извор: Источноамеричка епархија (превод – Информативна служба СПЦ)