Цвети у Старој цркви крагујевачкој

Цвети у Старој цркви крагујевачкој
Цвети у Старој цркви крагујевачкој
Цвети у Старој цркви крагујевачкој
Цвети у Старој цркви крагујевачкој

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски г. Јован служио је у недељу, 5. априла 2015. године на празник Цвети, свету архијерејску Литургију у Старој Милошевој цркви у Крагујевцу.

Епископу су саслуживалипротојереји-ставрофори ректор крагујевачке Богословије „Свети Јован Златоусти“ др Зоран Крстић, архијерејски намесник крагујевачки мр Рајко Стефановић и архијерејски намесник лепенички Саво Арсенијевић, као и протојереји Милић Марковић, старешина Старе Цркве, и Милан Благојевић, јереј Владан Костадиновић и протођакон Иван Гашић.

Литургију је својим појањем улепшао октет под водством г. Марка Нешића, а апостол је читао г. Марко Павловић.

Са благословом епископа шумадијског Јована, верном народу се на прочитано 41. зачало Јеванђеља од Јована обратио старешина Старе цркве протојереј Милић Марковић: - Пророк Исаија говори, а апостол Филип поставља питање, шта је то што спречава етиопског роба да се крсти. Јер на данашњи дан народ дочекује Христа и деца кличу Осана!, што значи да исповедају веру очекујући спасење. Заједница коју Господ ствара пева песму нову. Ми крећемо у нову недељу страдања Христовог и у тој недељи својим учешћем стварамо и испуњавамо заједницу Христову. На тај начин ми исповедамо веру. Бог Отац је толико заволео свет да је свога Сина предао да страда. Зато ми љубав разумамо као несебично давање себе. Љубав је спремност наша да себе дамо на заједницу Богу и људима начином живота као сведочанством наше вере.

Извор: Епархија шумадијска