Цвијети у Дрвару

Цвијети у Дрвару
Цвијети у Дрвару
Цвијети у Дрвару
Цвијети у Дрвару

Велики Господњи празник Уласка у Јерусалим, који наш народ назива и Цвијетима, свечано и торженствено је прослављен у Дрвару свечаном архијерејском Литургијом коју је служио Преосвећени Владика бихаћко-петровачки г. Атанасије.

Саслуживали су дрварски пароси протојереји Саша Црљић, Синиша Сердар и протођакон Никола Перковић. Пјевницу су водили јереји Бојан Митрић, парох петровачки, и Зоран Миловац, парох дрварски. Облачно небо и хладноћа нису спријечили многобројне Дрварчане, међу којима су били и представници општинских власти на челу са начелником г. Стевицом Лукачем, да испуне храм Светог Саве и заједно са својим Епископом и свештенством поздраве Христа ријечима: „Благословен који долази у име Господње, цар Израиљев!“.

Многобројни верници приступили су светим тајнама исповијести и причешћа. У току Св. Литургије освештане су врбове гранчице и подијељене свима присутнима, а најмлађима су подијељени звончићи. После молитвеног дијела у храму и одржане бесједе владике Атанасија уприличена је литија улицама града што је оставило изузетно снажан утисак на све присутне. Трпеза љубави је уприличена у дому пароха трећег дрварског јереја Зорана Миловца.

Извор: Епархиа бихаћко-петровачка