Да васкрсне добро у нама

Да васкрсне добро у нама
Да васкрсне добро у нама
Да васкрсне добро у нама
Да васкрсне добро у нама

У препуној сали Културног центра Источно Ново Сарајево одржан је у недјељу, 19. априла, хуманитарни васкршњи програм под називом „Да васкрсне добро у нама“, а сав приход од сакупљених прилога у износу од 1.600 КМ уручен је породици аутистичног дјечака са подручја ове општине.

Организатори концерта били су храм Светог Василија Острошког у Добрињи, удружење „Вратите нам осмијех“, Српско пјевачко друштво „Слога“ и „Форум Театар“ из Источног Сарајева.

Протојереј Борислав Ливопољац је, у име организатора ове хуманитарне акције, у пригодној бесједи рекао да Васкрсење Христово носи поруку мира, љубави и милосрђа.

„Христово Васкрсење празник је над празницима, свједочанство и доказ величанствене Божије љубави коју има и коју показује према нама. Из љубави служите једни према другима и нека љубав и доброта васкрсну у нама“, поручио је свештеник Ливопољац.

Он је изразио задовољство и захвалност што су се грађани Источног Сарајева заједно са својом дјецом окупили да покажу и докажу своју хуманост и племенитост према „једној скромној хришћанској и благочестивој породици“, иако многи и од њих, такође, живе у скромним материјалним условима.

„Та породица носи свој крст који није нимало лак, јер они имају дјечака, анђела Божијег, који болује од аутизма и који се храбро бори против те тешке болести“, навео је Ливопољац.

Он је све честите људе позвао на саборност, милосрђе, доброту и љубав, на врлине својствене благочестивом православном српском народу.

У културно-умјетничком програму волонтерски су учествовале етно-групе основних школа „Петар Петровић Његош“ из Источне Илиџе и „Свети Сава“ из Источног Новог Сарајева, Српско пјевачко друштво „Слога“, Хор ниже музичке школе, те вртићи „Вратите нам осмијех“, „Маца“ и „Нова радост“.

Извор: Митрополија дабробосанска