Дан Војске и бораца Републике Српске

Дан Војске и бораца Републике Српске
Дан Војске и бораца Републике Српске
Дан Војске и бораца Републике Српске
Дан Војске и бораца Републике Српске

У недељу, 11. маја 2014. године, у Културном центру Бански двор у Бањалуци Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки г. Атанасије присуствовао је свечаној академији поводом обележавања Дана војске и бораца Републике Српске.

Свечаности су присуствовали: председник Републике Српске г. Милорад  Додик,  српски члан Председништва БиХ г. Небојша Радмановић, председник Борачке организације Републике Српске г. Пантелија Ћургуз, генерали из реда српског народа у ОС БиХ, министар рада и борачко-инвалиске заштите г. Петар Ђокић, председник Заједничке комисије за безбедност БиХ г-ђа Душанка Мајкић, те многи други из политичког и јавног живота Републике Српске као и пензионисани генерали и официри Војске Републике Српске.

Председник г. Милорад  Додик у свом обраћању честитао је Дан Војске и бораца Републике Српске напоменувши да припаднике Војске не чини само њен тренутни састав него и сви они који су положили свој живот стварајући Републику Српску.

Г. Пантелија Ћургуз поздравио је све присутне и подсетио на историјски контекст стварања и формирања војске Републике Српске, а у циљу заштите српског народа на његовом вековном животном простору.

Свечаност у Банском двору су увеличали својим наступом хор „Јединство“ из Бања Луке, етно група „Траг“ из Лакташа и глумци Народног позоришта Републике Српске.

Нека је срећан Дан Војске и бораца Републике Српске и вечан спомен погинулим борцима.

Извор: Епархија бихаћко-петровачка