Дан жалoсти у Косовској Митровици

Дан жалoсти у Косовској Митровици

Проглашен Дан жалости у Косовској Митровици после убиства Сава Мојсића и рањавања двојце младића српске националности у насељу Брђани у том граду. Повређени нису животно угрожени.

После синоћног инцидента у насељу Брђани у Косовској Митровици у којем је убијен Саво Мојсић и тешко рањена још два младића, у том граду је проглашен Дан жалости.

Један од рањених младића, Радош Вукићевић, оперисан је током ноћи и његово стање је стабилно, док је косовски полицајац Вељко Ђорђевић лакше повређен.

08.45 - У Косовској Митровици проглашен дан жалости.

02.23 - У митровачкој болници укупно тројица повређених Срба. Двојица рањена ватреним оружјем и један повређен у тучи. Њихово стање је стабилно.

01.43 - Радош Вукичевић, тешко рањен у нападу код Брђана, оперисан и његово стање је стабилно, рекао шеф хирургије у митровачкој болници Радимир Јанковић. 

01.01 - Опречне информације из косовске полиције. Портпарол Бесим Хоти тврди да после пуцњаве у Брђанима нико није ухапшен. У насељу мирно, али напето. 

00.15 - Сава Мојсић, један од тројице повређених, подлегао је повредама.

23.52 - Полиција претреса куће у насељу Брђани, јавља репортер РТС-а. 

23.00 - Једна особа ухапшена је одмах након инцидента, изјавио је Ергин Медић, заменик регионалног директора КПС-а. Идентитет ухапшеног за сада није познат.

21.30 - После вести о инциденту који се догодио нешто пре 20 часова групе грађана из централног дела Косовске Митровице крећу се према насељу Брђани. Нема нових инцидената.

Иизвор: РТС