Дани српске културе у Прагу

У Прагу је, током новембра, одржана културна манифестација "VI Дани српске културе“. Организатор је била српска дијаспора у Чешкој, чијим културним програмом руководи Бранка Кубеш, писац, преводилац, делегат у Скупштини дијаспоре и Срба у региону за Чешку и Словачку.

Окупљање Срба у Прагу и организацију различитих програма, води Удружење Свети Сава, које за ове потребе има изнајмљену зграду у центру града у којој се организују сви програми.

Предсједник Књижевног друштва "Његош“, књижевник Милутин Мићовић имао је на "Данима српске културе“ двије вечери. 26. новембра је одржао предавање поводом јубилеја 200 година од рођења Његоша – "Окупација и слобода у Његошевом дјелу“, а сљедеће вечери публика је имала прилику да чује његово пјесничко вече.

Од 28. до 30. новембра Мићовић је, у својству госта, учествовао на Скупштини српске дијаспоре за средњу Европу у којој су учествовали представници српског народа из Аустрије, Њемачке, Мађарске, Румуније, Чешке, Словачке, Словеније, као и предсједник ове Скупштине Драган Станојевиц из Кијева.

Извор: Епархија будиљманско-никшићка