Дани Светог Јована Владимира, Бар 3. и 4. јуна 2016. године

У петак 3. и суботу 4. јуна 2016. године у Бару поводом обиљежавања 1000 година од мученичке кончине Светог Јована Владимира одржаће се манифестација „Дани Светог Јована Владимира“.

Веома садржајан програм слушаоцима Радија Светигоре најављује г. Владимир Радовић, један од чланова организационог одбора манифестације „Дани Светог Јована Владимира“.

Владимир Радовић, за Радио Светигору

До освећења Саборног храма Светог Јована Владимира у Бару остало је још само 68 радних дана. Ради се напорно у неколико смјена. Тренутно су у току и припреме за прославу празника Светог Јована Владимира и обиљежавања хиљадугодишњице његове мученичке кончине. Протомајстор Момчило Станојевић је у разговору за Радио Светигору позвао све људе добре воље, да дођу на славу храма и града Бара, 4. јуна 2016. године, и да својим учешћем помогну завршетак радова овог велелепног храма.

Момчило Станојевић, за Радио Светигору

Поводом обиљежавања хиљадугодишњице мученичке кончине Светог кнеза Јована Владимира, у оквиру манифестације „Дани Светог Јована Владимира“ у Бару, 3. јуна у 21 час премијерно ће бити изведена драмска представа „Хиљаду година-Свети Јован Владимир и Косара“. Разговарали смо са презвитером Ксенијом Милосављевић, у чијој режији је представа рађена.

Ксенија Милосављевић, за Радио Светигору