Дар манастира Острог болници у Бијелом Пољу

Општа болница у Бијелом Пољу јуче је на поклон од манастира Острог добила ћебад, пешкире и чарапе. Према ријечима протојереја Дарка Пејића, помоћ је стигла захваљујући ангажовању Црквене општине Бијело Поље на чијем је челу Ранко Дамјановић, као и Братства православне омладине „Краљ Милутин“, чији је предсједник Хаџи Драгиша Јеремић.

- Трудимо се да бринемо о народу, а помоћ је најпотребнија онима који су у болници. Болест је сама по себи тешка, а лоши услови доприносе још горем стању. Манастир Острог и Свети Василије Острошки који бдије над цијелим нашим народом и на овај начин помажу народу. Преко ових дарова рука Светог Василија биће на сваком пацијенту, љекару и сестри који прилазе и помажу обољелима. Захвални смо манастиру Острог што су се одазвали позиву и дали прилог, уз наду да ће оваквих видова помоћи бити и убудуће – рекао је Пејић.

Он је додао да је помоћ из Острога раније допремана већ трипут и да болница није једина установа у Црној Гори којој манастир помаже.

- У Црној Гори има већ неколико народних кухиња и многим установама непрестано стиже помоћ, нпр. дјечјем дому у Бијелој и другима. На подручју бјелопољске општине Црквена општина је с Братством православне омладине изградила двије куће и помогла породицама у адаптацији 20 кућа. Такође смо у намирнициама помогли преко 400 породица, прије свега уз помоћ манастира Острог, али и људи добре воље. Нарочито у данима васкршњег поста треба да олакшамо пацијентима боравак у болници, да брзо устану из болесничке постеље, а сиромашнима да помогнемо да им дан буде лакши и подношљивији – истакао је протојереј Пејић.

У име Опште болнице, која је смјештена у насељу Медановићи, захвалио је Веско Јанковић, главни медицински техничар, истичући да је свака помоћ добородошла, а да је ова из манастира Острог од великог значаја.

- Захвални смо манастиру Острог на помоћи. Недавно смо отворили нову котларницу и добили савремени начин гријања, тако да су просторије веома топле, али је помоћ у ћебадима, као и пешкирима и чарапама увијек добродошла. Ово је четврти пут да из Острога добијамо овакву врсту помоћи – нагласио је Јанковић.

Организатор допремања помоћи из Острога био је Хаџи Драгиша Јеремић, заједно са возачем болнице Лазаром Јеремићем и медицинском сестром Недом Божовић. Допремљено је 250 нових ћебади, 300 пешкира и неколико хиљада чарапа.

Дан

Извор: Митрополија црногорско-приморска