Дар Оца Светлости

Дар Оца Светлости
Дар Оца Светлости
Дар Оца Светлости
Дар Оца Светлости

У свечаној сали Црквене општине сремскомитровачке 7. јуна 2017. године трудом и љубављу професорке историје уметности и ликовне културе из Сремске Митровице гђе Тање Мијалчић уприличена је промоција књиге „Дар Оца Светлости“, ауторке публицисте Јање Тодоровић из Београда. На представљању књиге је поред модераторке и организаторке учествовао и архимандрит Стефан (Вучковић), игуман манастира Велика Ремета.

Кратко излагање о симболици саме иконе и споју уметности и православне иконографије одржала је проф.Тања Мијалчић, дугогодишњи и велики зналац из области историје уметности, али и православне уметности.

На корист верних и радост присутних, отац Стефан употпунио је својом увек надахнутом беседом, поучио, спојио све оно што историографија записује. На крају и сама ауторка гђа Јања Тодоровић употпунила је ово казивање искоришћеним талантима, које Господ даје свима који Га љубе и призивају Име Његово Свето и Његовим се називају. Таланат који је ауторка добила је дар писања који свој плод ево, већ, по ко зна који пут приказује пастви.

У споју уметности, историје, православног богословља, омилитике и духовног освежења присутни верни народ сремскомитровачки у велелепној сали Српског дома, потпунио је своје духовно знање и освежио све оно што нам је Господ оставио у аманет, а то су таланти.

Извор: Епархија сремска