Дар од срца: Ђаци Новог Београда и Земуна својим другарима на Косову и Метохији

Дана 3. априла 2012. године у ОШ Јован Стерија Поповић на Новом Београду биће одржана завршна приредба поводом завршетка акције Дар од срца. У току прошлог месеца ученици основних школа из општина Нови Београд и Земун прикупили су преко 3.000 пакетића за своје другаре на Косову и Метохији.

Ученици су на часовима веронауке разговарали о храбрости њихових вршњака са Косова и Метохије - посебно оних из српских енклава -  а сазнали су и нешто ново о њиховом свакодневном животу, борби и љубави према Србији. Сами су од свог џепарца одвајали новац за поклоне и школски прибор,  доносили своје најдраже играчке, а многи и писали писма и слали васкршње честитке.

Овој приредби, која је само круна акције којом ученици желе да се обрате јавности, присуствоваће Његово Преосвештенство Епископ хвостански Г. Атанасије, представници општине Нови Београд, директори школа и друге званице. Акцију је организовао Одбор за верску наставу Архиепископијe београдско-карловачкe, актив вероучитеља Новог Београда и Земуна, а маркетиншки је подржана од часописа Светосавско звонце.

Завршна приредба почиње у 13 часова и отворена је за све. Приредба за општину Земун биће одржана сутра, 4. априла 2012. године, у основној школи Лазар Саватић.

Одбор за верску наставу Архиепископијe београдско-карловачкe