Деца Ванкувера за децу Косова

Ученици српске школе Светог Василија Острошког при храму Светог Архангела Михаила у ВанкуверуУченици српске школе Светог Василија Острошког при храму Светог Архангела Михаила у Ванкуверу - Канада, одржали су веома успешни добротворни концерт под називом Деца Ванкувера за децу Косова.

Рецитацијама, рециталима, песмама и игрома са Косова и Метохије ученици српске школе изазвали су одушевљење присутних који су им узвратили сузама и бурним аплаузом.

Сав остварени приход ( преко $7000) намењен је деци са Косова и Метохије.

Ученици српске школе Светог Василија Острошког при храму Светог Архангела Михаила у ВанкуверуСрпска школа Свети Василије Острошки при храму Светог Архангела Михаила у Ванкуверу већ дужи низ година ради веома успешно.

Настава се одржава суботом од 10:00 - 13:00, што чини три часа са паузама. Редовни предмети су српски језик, веронаука и српска историја и култура. Додатне активности су музичка, ликовна и рецитаторска секција. Ове године ђаци су распоређени у три групе: Прву, почетну групу чине ђаци предшколског узраста. Другу групу чине ученици који почињу да уче да читају и пишу ћирилицу, а затим и латиницу. Трећа група зна да чита и пише ћирилицу и са њима се ради српска историја, књижевност и уметност. Две старије групе ученика имају час веронауке.

Ученици српске школе Светог Василија Острошког при храму Светог Архангела Михаила у ВанкуверуШколски распуст је у исто време као за канадске школе. Наставници српске школе "Свети Василије Острошки" су: Биљана Атанацковић - Председница, Сања Савић - српски језик за прву и другу групу, Слободанка Илкић, о. Десимир Видовић - веронаука за све групе, Надалина Гарић- предшколско одељење, Славка Гашовић-Варга - музичко образовање, Мирослав Савић - благајник

Извор: Српска школа Свети Василије Острошки при храму Светог Архангела Михаила у Ванкуверу