Делегација OSCE код епископа Атанасија

Дана 24. марта 2015. године, Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки г. Атанасије примио је у посјету делегацију OSCE, Одјела за људску димензију, Канцеларије у Дрвару, коју су сачињавали г. Петр Корбел, шеф Канцеларије у Дрвару, гђа Индира Хајдаревић, службеница за образовање, г. Милош Бајић, асистент за људска права, и гђа Елвира Пеалић, асистент шефа канцеларије у Дрвару. Овај састанак је инициран од стране Канцеларије OSCE у Дрвару.

Током разговора г. Петр Корбел је упознао епископа Атанасија са радом OSCE организације у Босни и Херцеговини са посебним акцентом на претходни рад и дјеловање OSCE организације у Унско-санском и Ливањском кантону. Нарочита пажња је посвећена неким питањима у образовању у ова два кантона.

Епископ Атанасије је искористио прилику да делегацију OSCE подсети на неправилности у запошљавању Срба у јавним институцијама општина Босанско Грахово, Дрвар, Гламоч и Босански Петровац, као што су јавна предузећа електродистрибуције, пошта, шумских газдинстава, на које становници ових општина највише се жале.

На крају разговора епископ Атанасије је изразио захвалност делегацији OSCE на посјети и показаном интересовању за важна социјална питања становника овога дела Крајине и изнео погледе Српске Православне Цркве на иста.

Извор: Епархија бихаћко-петровачка