Делегација Светог Архијерејског Сабора СПЦ посетила Патријарха српског Павла

ВМАПо одлуци Светог Архијерејског Сабора СПЦ трочлана делегација овог највишег тела СПЦ, предвођена Митрополитом црногорско- приморског Г. Амфилохијем посетила је јуче 22. маја 2008. године, Његову Светост Патријарха српског Г. Павла који се налази на лечењу у Војно-медицинској академији у Београду.

Задатак делегације, у којој су били и Епископи - аустралијско- новозеландски Г. Иринеј и диоклијски Г. Јован, био је да обавести Његову Светост о раду Светог Архијерејског Сабора СПЦ и одлукама које су у току заседања донете.

По саслушаном извештају, који је поднео Митрополит Амфилохије, Патријарх српски Г.Павле је рекао: "Хвала Богу великоме за мир и јединство наше Свете Цркве."

ВМАОвом приликом Митрополит Амфилохије предао је Његовој Светости први примерак управо објављене монографије о Свештеноисповеднику Доситеју загребачком и ваведењском коју су објавиле Архиепископија београдско-карловачка и Митрополија црногорско- приморска.

Изказавши задовољство објављеном књигом, Његова Светост се присетио својих успомена на Митрополита Доситеја, кога је лично познавао.