Деманти из Кабинета Патријарха српског

Његова Светост Патријарх српски господин Иринеј, који се са свештеном пратњом налази у мирној (канонској) посети Његовој Светости Патријарху московском и све Русије господину Кирилу и Руској Православној Цркви, крајње непријатно је изненађен лажном информацијом коју су данас објавили неки медији у Србији да је у разговору са својим домаћином изрекао критике и оптужбе на рачун државног руководства Србије.

Ова дезинформација није само злонамерна, антицрквена, већ одаје намеру њених састављача да поремети традиционално братске односе и поверење између српског и руског народа.

Једна од централних тема, свакако, била је везана за проблем Косова и Метохије. Притом је Патријарх српски господин Иринеј замолио свог домаћина да подржи став Српске Православне Цркве о очувању Косова и Метохије у саставу Србије. Све друго представља конструкцију одређених политичких, медијских, а можда и парацрквених кругова, који из својих интереса не бирају средства да пошто-пото испровоцирају сукоб Цркве и државе Србије.

Очекујемо да медији који су објавили ову лажну вест, поводећи се за лажљивим извором или изворима, објаве и овај деманти из прве руке.

Из Кабинета Патријарха српског