Деманти Управе Саборног храма у Подгорици

Поводом нетачног и политиканског текста објављеног у данашњем издању дневних новина „Вијести“ под насловом „Мила избацили из храма, Андрија међу свецима“  реаговала  је Управа храма Христовог Васкрсења  у Подгорици демантујући наводе поменутог текста. Управа храма у циљу истине и само истине упутила је деманти новинарки „Вијести“ Јелени Јовановић. У наставку преносимо деманти у целости:

Поштована Јелена, како је овог празничног дана за хришћане Истока и Запада, освануо још један неистинит, недобронамјеран и политикански текст о Цркви Православној у Црној Гори и њеном највећем Храму, ради истине и објективног извјештавања јавности молимо Вас да интегрално објавите садржај овог мејла.

Оно што нас је највише изненадило је да је текст потписала новинарка препозната по професионалном и истраживачком новинарству. Али се питамо зашто је тај професионализам изостао у овом тексту. Питање ликова на фрескама је за све истинољубиве закључено још прије четири године. Тада смо изјавили и опет понављамо да се нико од политичара не налази ни на једној фресци у Саборном Храму Христовог Васкрсења.

Такође понављамо да је лик о којем је ријеч др Ратко Митровић, професор Универзитета Црне Горе и први Директор градње храма. Хиљаде људи који свакодневно испуњавају Храм свједоци су да, освећењем Храма 2013. године, радови на његовом украшавању (фрескопису, грађевинским радовима и спољашњем уређењу) још нису завршени и све што се урадило и што ће се урадити биће у сврху његовог  уљепшавања. 

Храм свакодневно уљепшавамо да би сви добронамјерни људи, без обзира на националну и политичку припадност, могли да уживају у његовој љепоти и да се њиме поносе као својим заједничким домом.

Управа Саборног храма Христовог Васкрсења
протојереј-ставрофор Драган Митровић, старешина храма 

Извор: Митрополија црногорско-приморска