Десет година од повратка верске наставе у Србији

У крипти храма Светог апостола и евангелисте Марка у Београду 24. фебруара 2013. године у 18 часова биће одржан духовно-уметнички програм Завештања Светог Симеона.

Програм обухвата драмски приказ уз музичку пратњу дечјег хора и оркестра, дечју ликовну изложбу икона, цркава и манастира рашке и моравске школе. Жеља нам је да на овакав начин прославимо десет година од повратка верске наставе у школе у Србији и да изразимо своју захвалност свима који су својим доприносом заслужни за духовно усавршавање младих нараштаја. Изложба има и хуманитарни карактер. Нашу акцију прикупљања одеће за незбринуту децу остварићемо тако што ће сви посетиоци приредбе оставити у храму припремљену гардеробу намењену деци којој је помоћ неопходна.

Почетком јануара 2002. године, поводом враћања верске наставе у српске школе, ученици Основне школа Уједињене нације приредили су ликовну изложбу својих радова - фресака и икона под називом Повратак националном идентитету у Патријаршији српској у Београду. Отварање изложбе је благословио блаженопочивши патријарх Павле. Очекујемо да ће прославу јубиларне десете годишњице увођења верске наставе у Србији својим присуством увеличати Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј.

Изложбу и програм организују Основна школа Уједињене нације из београдског насеља Церак и Управа храма светог апостола и еванђелиста Марка.