Десетогодишњи парастос игуманији Ирини

У суботу, 1. марта 2013. године, на дан св. мученика Памфила и Порфирија, Његово Преосвештенство Јован, Епископ шумадијски, служио је Свету Архијерејску Литургију у манастиру Каменцу у Архијерејском намесништву гружанском.Саслуживали су свештеномонаси и свештеници из Епархије жичке. Повод овог молитвеног окупљања била је 10-годишњица од упокојења игуманије овог манастира Ирине (Сарић).

После одслужене св. архијерејске Литургије Епископ је у храму Рођења Пресвете Богородице служио парастос, а затим и помен на гробу игуманије Ирине. У току св. Литургије рукоположио је у чин презвитера ђакона Мирка Крупниковића из Ариља, сина свештеника Мирче Крупниковића, пароха ариљског у Ариљу. Новом презвитеру Мирку, коме ће бити поверена парохија при манастиру Клисури код Ариља, Епископ је упутио очинске речи поуке, саветујући га да „благодат коју прима чува у чистоти, јер ће и она чувати њега и његову породицу”.

После свете Литургије и парастоса мати Ирини, игуманија каменачка, мати Марина је са својим сестринством, из искрене љубави према својој игуманији, за све присутне приредила трпезу љубави.

Извор: Епархија шумадијска