Дешавања у Епархији будимљанско-никшићкој

Дешавања у Епархији будимљанско-никшићкој
Дешавања у Епархији будимљанско-никшићкој
Дешавања у Епархији будимљанско-никшићкој
Дешавања у Епархији будимљанско-никшићкој

Никшић - У Црквено-народном дому Светог Василија Острошког у току је изложба ликовних радова под називом „Постојим и ја", чији су аутори деца ометена у развоју - полазници васпитно-образовне установе „1. јун" из Подгорице. Изложбу је у недељу, 18. децембра 2011. године, у присуству ученика ове установе, њихових наставника и васпитача, отворио јереј Миодраг Тодоровић, старешина никшићке Саборне цркве.

Косијерево - Његово Преосвештенство Епископ будимљанско-никшићки Г. Јоаникије служио је на празник Светог Николаја Мирликијског опело нопрестављеном слузи Божјем Драгу Кешељевићу, који је потом и сахрањен у манастиру Косијерево. Владика Јоаникије се беседом опростио г. Драга Кешељевића, великог добротвора наше Свете Цркве Православне, који је од 1951. године као ратни емигрант живио у Краљевини Норвешкој, борећи се за истину о страдањима и злочинима која су током Другог светског рата од стране комуниста почињена на подручју Грахова и Вилуса.

Никшић - Његово Преосвештенство Епископ будимљанско - никшићки Г. Јоаникије служио је на празник Светог Николаја Мирликијског, у понедјељак 19. децембра, Свету Архијерејску Литургију у Саборној цркви Светог Василија Острошког у Никшићу.

Луково - На дан када наша Црква слави Светог преподобномученика Стефана, 11. децембра 2011. године, после Свете Литургије у цркви Светог Јована Крститеља на Лукову код Никшића, извршена је примопредаја парохије луковске од досадашњег пароха оца Василија Брборића новопостављеном пароху, јереју Слободану Јокићу.

Извор: Епархија будимљанско-никшићка, Светигора