Директан пренос Св. Архијерејске Литургије из Оснабрика

У недељу 8. маја, свечано ће се обележити 70 година од прве Свете Литургије у Оснабрику коју је на Ђурђевдан, 6. маја 1941. године, служио протојереј Милан Јовановић у оснабричком официрском логору.

Његово Преосвештенство Епископ средњоевропски Г. Константин служиће овим поводом на Марковдан, 8. маја, у 9 часова Свету Архијерејску Литургију у храму Св. Великомученика и Победоносца Георгија у Оснабрику (Wersener Straße 85, 49090 Osnabrück-Eversburg). Други програм немачке телевозије (ZDF) вршиће директан пренос овог свечаног богослужења од 9.30 до 10.15 часова.

Његовом Преосвештенству у Оснабрику ће саслуживати јереји Синиша Вујасиновић из Оснабрика и Неђељко Ђокић из Диселдорфа са ђаконима Славишом Божићем из Беча и Александром Перковићем из Хилдесхајма. Света Литургија служиће се на црквенословенском, српском и немачком језику. Током преноса, богослужење ће на телевизији на немачком језику коментарисати ипођакон Николај Тон, генерални секретар Православне епископске конференције Немачке. Проповед ће на немачком језику држати јереј Младен Јањић из Келна.

Извор: Епархија средњоевропска