Директор канцеларије Владе Србије за КиМ посетио манастир Грачаницу и састао се са Епископом Теодосијем

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић први пут од како је преузео дужност на место директора,  данас је посетио манастир Грачаницу и састао се са владиком Теодосијем, представницима локалне самоуправе и градоначелницима општина са већинским српским становништвом са Косова и Метохије.

Састанку у манастиру Грачаница присуствовао је и амбасадор Велике Британије на Косову Ијан Клиф. Господин Ђурић, којем је ово прва посета Косову и Метохији од када је преузео дужност директора канцеларије за КиМ, истакао је да задатак који му следи није нимало лак. „Задатак који је пред нама радићемо у времену којe налаже, да изговарамо мало великих и тешких речи, а да наш труд и свакодневни рад концентришемо на дела.

На градњу наше будућности овде на Косову и Метохији, дошао сам да вам поручим да је држава Србија ту, где је српски народ да опстане на Косову и Метохији. Морамо да сви као један да будемо солидарни када је реч опстанака на Косову и Метохији. Ми ћемо имати нове изазове који ће подразумевати, када ћемо морати да разговарамо са нашим неистомишљеницима, али једну ствар увек можете да добијете од мене - то је тачна слика о ситуацији која се одвија за зеленим столом. Ми се са Косова и Метохије нећемо повлачити, јер ми другу колевку немамо“, рекао је Ђурић.

Извор: Епархија рашко-призренска