Директор Педагошког завода код владике Атанасија

У петак, 21. марта 2014. године, у Епископији у Босанском Петровцу Његово Преосвештенство Епископ бихаћко-петровачки г. Атанасије примио је директора Педагошког завода Републике Српске др Предрага Дамјановића и просвјетног савјетника за вјеронауку г. Славољуба Лукића.

Овај састанак инициран је од стране директора Дамјановића ради упознавања епископа Атанасија и разговора о образовању у Републици Српској.

Епископ Атанасије и гости разговарали су о стању образовања у основним и средњим школама Републике Српске, измјенама и допунама наставног плана и програма у основним школама у Републици Српској које је у току, могућностима увођења вјеронауке у средње школе и могућностима увођења два часа вјеронауке у основне школе, као и стању Православне вјеронауке у Републици Српској и Федерацији и Босне и Херцеговине.

Такође се разговарало о побољшању квалитета наставе Православне вјеронауке и статусу вјероучитеља у Републици Српској и стручним усавршавањима вјероучитеља како би се унапредила настава православне вјеронауке.

Епископ Атанасије је дао подршку напорима Министарства просвјете и културе Републике Српске и Педагошком заводу и свима запосленима у присвјети на просвећивању и духовном уздизању Српског народа као и њиховој посети Епархији бихаћко-петровачкој нагласивши да ће увек бити спреман да да и свој допринос у свему томе.

Извор: Епархија бихаћко-петровачка