Заупокојена Литургија и парастос у Кливленду

Заупокојена Литургија и парастос у Кливленду
Заупокојена Литургија и парастос у Кливленду
Заупокојена Литургија и парастос у Кливленду
Заупокојена Литургија и парастос у Кливленду

Његово Преосвештенство Eпископ источноамерички г. Иринеј служио је 18. марта 2017. године свету заупокојену Литургију и парастос у Саборном храму Светог Саве у Парми заједно са свештенством из кливландског намесништва.

Након прочитаног одељка из Јеванђеља, Његово Преосвештенство Епископ г. Иринеј обратио се  присутнима надахнутом беседом. На крају Литургије,епископ Иринеј је одслужио парастос за упокојене верне слуге Саборног храма Светог Саве као и за новопредстављеног слугу Божјег Драгана Чупковића, кршеног кума Његовог Преосвештенства Епископа Иринеја.

Његово Преосвештенство Епископ г. Иринеј је након одслужене свете Литургије захвалио свом вољеном свештенству за љубав и пружање подршке њему кроз њихово присуство и њихове молитве. После примања благослова од надлежног Епископа, верници су се окупили у Светосавској сали на посној трпези љубави у знак сећања на новопрестављеног Драгана Чупковића.

Његовом Преосвештенству саслуживало је десет свештеника и ђакон из кливландског намесништва: презвитер Драган Гороњић, архијерејски намесник кливлендски и парохијски свештеник у храму СветеТројице у Јангстауну; архимандрит Леонтије (Алавања) из манастира Светог Марка; протојереј-ставрофор Ђорђе Милеусинић из храма Светог Димитрија у Акрону; протојереј Миољуб Матић из храма Светог Саве у Бродвју Хајтс; протосинђел Сава (Медаковић), духовник манастира Нова Марча; протојереј Милан Пајић из храма Светог архангела Михаила у Акрону; протојереј Драгослава Косић из Саборног храма Светог Саве у Парми; јереј, Алекса Павичевић из храма Светог Ђорђа у Кантону; јереј Бошко Стојановић из храма Свете Тројице у Јангстауну; јереј Синиша Хрвачевић из храма Светог Ђорђа у Лорејну и протођакон Љубиша Митровић из храма Светог Саве у Бродвју Хајтс. Сестра Анастасија из манастира Нова Марча је била молитвено присутна и читала апостол на светој Литургији.

Извор: Епархија источноамеричка