Ђаци Винковачке гимназије посјетили православну цркву у Винковцима

Винковци, 12. маја 2016. - Традиционално већ четврту годину одржава се сусрет упознавања с православном вјером и њеним црквеним наслеђем у Винковцима. Протојереј Предраг Азап, парох винковачки, примио је на празник светог Василија Острошког ђаке Винковачке гимназије с професором Иваном Басијем на челу.

Ово је лијеп примјер хришћанске љубави и толеранције, коју подржава и равнатељ Гимназије г. Стипо Томић, јер доприноси саживоту и добросусједским односима. 

- Ученици у оквиру католичког вјеронаука у другој години Гимназије  изучавају друге вјере и религије, а најближе нам је Православље, те волимо доћи у ову православну цркву у нашем граду - рекао је проф. Баси.

Прота Азап је у свом излагању истакао значај оваквих сусрета, а ђаке је упознао с историјом Православља у Винковцима, обичају и култури православних Срба у граду на Босуту. На крају сусрета сви присутни ђаци и прота Азап прочитали су Оченаш.

За успомену на овај догађај ђаци су се фотографисали с винковачким парохом, који им је пожелио успјешно школовање, добро здравље и срећу.