Ђакон Константин, већ, трећи дан заробљен на граници са малољетним дететом: Остаћу овде све док се мој случај не реши

Ђакон Константин Дојић, који, осам година, врши свештеничку службу при Саборном храму Светог Василија Острошког у Никшићу, а иначе је канадски држављанин, већ, трећи дан чека, на граничном прелазу Илино брдо, да му буде одобрен улазак у Црну Гору.

Како је новинарима рекла супруга ђакона Константина Дојића, нема никаквих нових информација што се тиче стања у којем се налази он и њихов малољетни син са којим је претходне двије ноћи провео у аутомобилу, на поменутом граничном прелазу.

Она је навела да се јуче обратила Амбасади Канаде електронским путем и сада чекају њихов одговор.

Данас је трећи дан од како је ђакон Константин Дојић са својим малољетним дјететом, „заробљен“ на граници, јер им није дозвољено да уђу у Црну Гору од стране црногорске полиције. Позивају се на нове мјере НКТ-а Црне Горе, иако према тим новим мјерама, које важе од 21. јуна, странци који живе или раде у Црној Гори, могу уз мјере карантина или самоизолације да уђу у ову државу.

Супруга ђакона Дојића, данас ће, опет, ићи на гранични прелаз Илино брдо да би мужу и сину однијела потребну храну, воду и бензин, јер су током дана, температуре постале високе, па су приморани да буду у аутомобилу са упаљеном климом.

Јуче је ова породица прошла кроз веома потресну и драматичну ситуацију. Наиме, припадници полиције су, на непримјерен и груб начин, ђакона Константина и сина који је са њим на граници, држали раздвојене од супруге и друго двоје дјеце. Нијесу, чак, дозволили да ђакон Дојић потпише пуномоћје адвоката, покушавајући на све начине да му онемогуће улазак у Црну Гору, у Никшић, гдје живи и службује, осам година.  

Извор: Митрополија црногорско-приморска