Дјетинци у Сокоцу

Дјетинци у Сокоцу
Дјетинци у Сокоцу
Дјетинци у Сокоцу
Дјетинци у Сокоцу

На српски православни празник Дјетинце, у недељу вече 23. децембра, у Духовном центру Романијске Лазарице у Сокоцу, у организацији Црквене општине Соколац уприличена је дјечија представа под називом „Ја имам своја права“.

Прeдставу је извео млади умјетник Велибор Ђорђић, који је и раније изводио представе у организацији Црквене општине Соколац.

Представа је, осим што је била хумористична, имала и поруку - да свако дијете има право на љубав, игру и све оно што га може учинити бољим човјеком кад порасте.

Дијете као мало треба да се научи да воли, да прашта и да свога друга осјети као свога ближњег, по ријечима Господњим: „да љубите једни друге као што ја вас љубим“.

На крају представе изведен је сценски приказ Светог Николе како разговара са соколачким малишанима и дијели им слаткише.

Позиву Црквене општине соколачке и њеног свештенства да присуствују представи поводом Дјетинаца одазвао се велики број родитеља и дјеце.

У Сокоцу је уочи Никољдана, 18. децембра, 17. пут организован сценски приказ дефилеа Светог Николе, који је по устаљеној традицији прошао улицама града и дјеци подијелио слаткише.

Извор: Митрополија дабробосанска