Што више људи посети Косово и Метохију, биће више јединства

Директор Канцеларије за Косово и Метохију г. Марко Ћурић позвао је грађане да посете Косово и Метохију и богату култруну баштину наводећи да оног момента када више људи тамо буде одлазило биће и више јединства и солидарности. Он је током обиласка штанда Канцеларије за Косово и Метохију на Сајму туризма казао да сваки Србин и грађанин Србије треба једном у животу да посети Косово и Метохију, јер како је нагласио, тамо се чува баштина и најлепши и најважнији део српске историје, културе и духовности.

-Косово и Метохија у географском смислу представља један од најлепших делова Србије. На Косову и Метохији, нарочито у Метохијској котлини налази се део наше земље који не само да је најплоднији него га карактерише и медитеранска клима. Тамо су и наши манастири који су не само баштина српског народа, него и светска баштина Унеска, рекао је Ћурић.

Према његовим речима, посетом Косову и Метохији сваки грађанин добија прилику да научи нешто важно о колевци српске државности и духовности, али и да покаже своју солидарност са грађанима који тамо живе. Он је додао да се велики број породица које живе у српским енклавама и у српским срединама око манастира и важних светилишта издржава тако што угошћује ходочаснике који долазе не само из Србије већ и из других делова света.

-Поручујем свим грађанима Србије да дођу на Косово и Метохију, у колевку српске државности и духовности, али и да видите неке од најлепших природних лепота Србије и Европе, наше Алпе, односно Брезовицу и Шарпланину, али и да подржите људе који тамо живе, казао је Ћурић. Према његовим речима, сви који посете Косово и Метохију неће бити мање безбедни од оних који тамо живе. Он је нагласио и да Канцеларија за Косово и Метохију подржава и промовише верски туризам и све организације које организују ходочашће на Косово и Метохију.

Извор: Канцеларија за Косово и Метохију