Добра сарадња Епархије и општине Угљевик

Његово Преосвештенство Епископ зворничко-тузлански г. Фотије примио је у 17. октобра 2019. године у Епархијском двору у Бијељини г. Василија Перића, начелника општине Угљевик, са којим се задржао у срдачном разговору.

После састанка начелник Перић и епископ Фотије су се сагласили да је однос Епархије  зворничко-тузланске и општине Угљевик одличан. -За потребе Српске Православне Цркве на годишњем нивоу из буџета општине Угљевик извдвојено је преко 100.000 КМ. Поносни смо на наш заједнички однос са Епархијом зворничко-тузланском који је резултирао градњу храмова на територији наше општине али и обнављање постојећих. У претходној години изграђен је и освештан храм посвећен Светом Сисоју у мјесној заједници Угљевик Село а такође је у току и градња храма у угљевичком насељу Сјеверм подсетио је г. Перић.

Он је истакао да је општина Угљевик у току овог месеца, заједно са градом Бијељина изградила асфалтни пут који веже ове две локалне заједнице, као и те да се у том делу налази манастир Часног Крста у бијељинској месној заједници Суво Поље.

-Спојили смо асфалтом Угљевик и Бијељину, а у овом делу се налази манастир у који долазе бројни вјерници, око 1300 метара дужине пута је асфалтирано, и за те намјене издвојено је 120.000 КМ, по 60.000 КМ град Бијељина и општина Угљевик", навео је г. Перић.

Начелник Перић, који је и заменик председника Епархијског управног одбора Епархије зворничко-тузланске, известио је епископа Фотија о наступајућим догађајима који ће се одржати за крсну славу општине Угљевик - Свету Петку Параскеву која се прославља 27. октобра: -Радујемо се нашој крсној слави и свим догађајима који организујемо заједно са Српском Православном Црквом и доласку епископа Фотија који ће учествовати у литији градским улицама.

Извор: Епархија зворничко-тузланска