Добро се добрим враћа

Добро се добрим враћа
Добро се добрим враћа
Добро се добрим враћа
Добро се добрим враћа

У Саборном храму Рођења Пресвете Богородице у Сарајеву 5. јануара 2014. године подијељено је 50 хуманитарних пакета са основним намирницама за социјално угрожена лица у Сарајеву.

Саборна црква овакве хуманитарне акције сад већ традиционално организује поводом прославе православног Божића и Васкрса, како би уљепшали празнике онима којима је помоћ потребна.

За пакете са основним прехрамбеним и хигијенским артиклима у вриједности од око 70 КМ православни вјерници Саборне цркве у Сарајеву обезбиједили су 1.880 КМ , а са 1.500 КМ акцију је подржао потпредсједник Федерације БиХ Светозар Пударић.

Чланови православне омладине при Саборном храму Рођења Пресвете Богородице у Сарајеву организовали су данас у Источном Сарајеву дружење и подјелу божићних пакетића за лица са потешкоћама у развоју при Удружењу омладине са инвалидитетом и родитеља дјеце са потешкоћама у развоју „Вратите нам осмијех“.

Средства за набавку пакетића обезбиједили су Саборна црква у Сарајеву и међународна хуманитарна организација „Ворлд вижн“.

Чланови православне омладине при Саборном храму у протеклом су периоду са овом дјецом организовали дружења и три радионице за израду предмета техником украшавања на стаклу.

Радионице су биле прилагођене радној способности чланова и  омогућавају њихову интеграцију у друштво и отварају могућност да и други препознају њихове преостале способности.

Директор Удружења Зденка Марић захвалила је Српској православној цркви на овој акцији која ће овој популацији уљепшати предстојећи празних Рођења Господа Исуса Христа, изразивши наду да ће подстаћи и остале грађане и локалну заједницу да посветимо мало више бриге лицима са потешкоћама у развоју како би и она била срећна.

Старјешина Саборног храма протојереј Борислав Ливопољац истакао је да је крст који ова лица носе веома тежак и зато је обавеза свих нас као хришћана да им помогнемо колико можемо.

„Можемо много тога научити од ове дјеце. Она су толико испуњена љубављу да нас некад тиме постиде“ – рекао је отац Борислав.

Извор: Митрополија дабробосанска