Добротоворна акција Кола српских сестара у Врању

Добротоворна акција Кола српских сестара у Врању
Добротоворна акција Кола српских сестара у Врању
Добротоворна акција Кола српских сестара у Врању
Добротоворна акција Кола српских сестара у Врању

Коло српских сестара Преподобна Анастасија, које делује и организује активности у оквиру Свеправославног друштва Преподобни Јустин Ћелијски и Врањски, у суботу 10. децембра 2016. године у сали Црквене општине Врање организовало је добротворно-хуманитарни коктел поводом православних породичних празника Детинци, Материце, Оци и долазећег празника Рождества Христовог.

Сестре у Христу, чланице Кола српских сестара Преподобна Анастасија, темељ свога рада поставиле су 27. новембра 2016. године у Врању. Идеје и план активности хуманитарног карактера, којима је једини циљ - радост давања онима којима је помоћ најпотребнија, оне већ увелико спроводе у дело. Коло носи назив по Преподобној Анастасији, мајци Светог Саве - а и мајка Преподобног Јустина звала Анастасија. Визија Кола српских сестара јесте  - здрава православна породица. 

Организовањем коктела за све људе великог срца који желе да помогну Породилишту и Дечјем одељењу Опште болнице у Врању, Коло је представило свој план рада, своју сврху постојања и циљне групе ка којима је окренуто. Остварена је сарадња најпре са директором Здравственог центра др Драганом  Величковићем, као и са начелницима Дечијег одељења и Породилишта. Достављен је списак неопходних апарата, ствари и инструмената. Коло српских сестара је заједно са људима добротворцима набавило за кратко време већи део ставки са списка.

Радосне што постоје људи добре воље, сестре ће, уз Божју помоћ и благослов Његовог Преосвештенства Епископа врањског г. Пахомија, развијати Коло у једну здраву и хуману организацију пуну разумевања за патње и потребе оних којима је помоћ потребна, са једноставним и довољним мотивима - радост даривања и љубав која се једина умножава када се несебично даје.

попадија Милена Шкарић

Извор: Епархија врањска