Добротворни концерт Слободана Тркуље у Ваљеву

У петак, 19. јуна 2009. године, познати српски мултиинструменталиста Слободан Тркуља је одржао вома успешан соло концерт у препуној сали Дома културе у Ваљеву. Приход од овог добротворног концерта намењен је, по благослову Његовог Преосвештенства Епископа ваљевског Господина Милутина, довршетку радова на обнови Храма Покрова Пресвете Богородице у Ваљеву.

У спектакуларном соло наступу под називом „Музика са 15 инструмената" Слободан Тркуља је Ваљевце оставио без даха. За ваљевску публику ово је заиста био јединствен музички ужитак, будући да се ради о двоипочасовном наступу „једночланог оркестра". Тако су се, захваљујући споју савремене музичке технике и Тркуљином таленту да свира на великом броју инструмената, у исто време могли чути звуци српских гајди, разних врста гитара, фруле, флауте, тамбура, јерменског дудука и традиционалних ударачких инструмената. Свака композиција, обојена етно призвуком и оплемењена фантастичним вокалом Слободана Тркуље, изазивала је овације ваљевске публике која је, по свему судећи, жељна традиционалне музике Балкана у модерној интерпретацији. Уз све поменуто, изузетна енергија и комуникација младог уметника са публиком допринеће да се овај музички догађај у Ваљеву дуго памти.

У име свештенства ваљевских цркава, протојереј-ставрофор Драган Алексић, старешина Храма Покрова Пресвете Богородице у Ваљеву, доделио је Слободану Тркуљи специјалну захвалницу најстарије ваљевске цркве. Ђакон Саша Ђурђевић, у име органзатора концерта, захвалио је Ваљевцима који су се одазвали позиву и у тако великом броју узели учешћа у обнови храма куповином карте, као и свим спонзорима и добротворима без којих реализација овог концерта не би била могућа.

Инфо-служба Епархије ваљевске