Дочек Нове године Господње у Прибоју

У организацији Црквене општине Прибој, у храму Васкрсења Христовог у Новом Прибоју, приређен је молитвени дочек нове 2016. године од Рођења Господа и Спаситеља нашег Исуса Христа. Тачно у поноћ црквена звона и ватромет означили су почетак наступајуће године, а потом је служено молепствије за благословену Нову годину Господњу. Молепствије су служили протојереји-ставрофори Драган Видаковић - архијерејски намесник прибојски, Ранко Милинчић - старешина храма Светог кнеза Лазара у Старом Прибоју и Марко Папић - старешина храма Васкрсења Христовог, као и јереј Спасоја Вујанић.

У молепствију је узнета благодарност Богу за доброчинства која нам је учинио у претходној години а потом и мољење да благослови годину која настаје, и све верне да награди добрим здрављем, миром, благостањем.

На крају молепствија присутним верницима се беседом обратио прота Драган Видаковић, којом им је честитао долазећу Нову годину, желећи да у 2016. умноже што више љубави према Богу и ближњима, вере, врлина, поштовања, милосрђа, смирења и свега доброг по чему ће други познати да смо Христови, и да их Господ благослови у све дане њиховог живота. Испред храма је за присутне било уприличено скромно послужење.

протојереј-ставрофор Марко Папић, фото: Богдан Радовић