Докторанти политичких наука Лондонског универзитета у посети Православном богословском факултету универзитета у Београду

Православни богословски факултет је 21. марта 2007. посетило 27 доктораната политичких наука лондонског универзитета The London School of Economics and Political Science (LSE). Током двочасовног разговора са продеканима ПБФ Владаном Перишићем и Богољубом Шијаковићем докторанти су показали изузетно интересовање за дијалог о људским и верским правима у бившој Југославији, као и историјској улози Српске православне цркве. На данашњем скупу је говорио и декан ФПН Милан Подунавац. Докторанти, иначе чланови LSE Grimshaw International Relations Club, гости су Факултета политичких наука Универзитета у Београду.

Докторанти ће 23. марта посетити Жичу и Студеницу, а сутрадан српску енклаву у околини Приштине. Организацију посета нашем факултету и манастирима координирао је управник Инфо-документационог центра ПБФ Александар Раковић.

LSE је основан 1895. године. Дао је 14 нобеловаца и 34 председника и премијера држава. Чак 28 бивших студената и сарадника LSE тренутно су посланици у британском Доњем дому, а 42 су чланови Горњег дома британског парламента. Након Оксфорда и Харварда, LSE је рангиран као трећи по значају светски универзитет друштвених наука. Библиотека LSE је највећа светска библиотека друштвених наука.

Извор: Православни богословски факултет Универзитета у Београду