Достојанствен испраћај оца Недељка Милановића

Достојанствен испраћај оца Недељка Милановића
Достојанствен испраћај оца Недељка Милановића
Достојанствен испраћај оца Недељка Милановића
Достојанствен испраћај оца Недељка Милановића

Мисионарска парохија "Свети Василије Острошки" у Лангворену 19. априла 2015. године приредила је свечан испраћај у пензију свог драгог свештеника оца Недељка Милановића. Овим достојанственим поводом парохију је посетио Просвећени Владика аутралијско-новозеландски г. Иринеј који је началствовао светом архијерејском Литургијом. На позив Епископа одазвао се и хор "Корнелије Станковић" из храма Светог архиђакона Стефана у Кизбори који је својим појањем улепшао богослужење, и како је Владика сам нагласио, то је био његов први поклон за оца Недељка тог дана.

На крају Литургије отац Недељко је у свом обраћању најпре захвалио Васкрслом Господу који је његов народ сачувао од погубног раскола, владици Иринеју на очинској и несебичној подршци и благослову свих претходних година, сабраћи свештеницима који су га подржавали и свакако добрим и честитим парохијанима.

Свечаности су настављене у сали Културног клуба "Никола Тесла" у Давтону која је била пуна парохијана, пријатеља и поштовалаца оца Недељка и протинице Здравке. Забављали су их музичари Паја и Јовица, а нарочито је био запажен фолклорни музички ансамбл из Ст. Албанса, такође позван од Преосвећеног Владике специјално овим поводом. Ови млади људи унели су право освежење својом интерпретацијом традиционалних народних песама и ово је од епископа био други поклон за оца Недељка.

Свештеници отац Милан Милутиновић и отац Веселин Сворцан у свом обраћању су захвалили оцу Недељку за очинску љубав и братску сарадњу, уручивши му као знак пажње ручни сат за успомену. Отац Милан је истакао да је достојанствен и честит одлазак са парохијских дужности проте Недељка за сваку похвалу и да ће он заједно са свештенством и народом наставити добро дело које је прота започео.

Трећи поклон који је Владика уручио оцу Недељку је напрсни крст који је више него заслужио. Бивши протини парохијани из Јалорна такође су уручили своје дарове, као и многобројни пријатељи и поштоваоци. На овај начин људи су излили своју љубав и поштовање према свештенику који их је толиких година волео и поштовао. Оцу Недељку и протиници Здравки желимо срећан пут у отаџбину и када год желе могу да нас посете уздигнута чела и чиста образа. Нека су нам живи и здрави на многаја љета. Амин.

Извор: Митрополија аустралијско-новозеландска