Древни трагови хришћанства

Древни трагови хришћанства
Древни трагови хришћанства
Древни трагови хришћанства
Древни трагови хришћанства

У Музеју Републике Српске у Бањалуци, 27. фебруара 2013. године, отворена изложба „Рано хришћанство на подручју Епархије бихаћко-петровачке“

Изложба „Рано хришћанство на подручју Епархије бихаћко-петровачке“ у себи је сабрала непроцјењиве историјске доказе о постојању хришћанства на овим просторима још у првим вијековима. На почетку свечаности, окупљене је поздравила гђа Нада Пувачић, директор Музеја Републике Српске, а потом се присутнима обратила гђа Милка Ђукић, виши кустос, која је и приређивач изложбе, објаснивши значај очувања историјских доказа везаних за прве вијекове хришћанства на овим просторима. Епископ бихаћко-петровачки г. Атанасије захвалио се радницима Музеја и гђи Лукић на уложеном труду, подсјетивши окупљене како су апостолски ученици,  проносећи истину Јеванђеља Христовог, и на овим просторима оставили дубоке трагове, захваљујући којима наш историјски пут води ка Царству Божјем. Изложбу је званично отворио г. Горан Мутабџија, министар просвјете и културе у Влади Републике Српске.

Поред многобројних гостију и православног свештенства из Бањалучке и Бихаћко-петровачке епархије, изложби је присуствовао и г. Драган Давидовић, директор Секретаријата за вјере у Влади Републике Српске.

Милош Ернаут

Извор: Епархја бихаћко-петровачка