Дрога и млади

Проблем наркоманије као епидемија захвата како младе, тако и старије људе и ту више не постоје критеријуми. Искрено, никада нису ни постојали. Борба са болестима зависности представља велики проблем којим поред државе треба да се бави и Црква у којој се чувају тајне за исцељења људских душа. У среду, 30. октобра 2013. године, у парохијском дому Вазнесењске Цркве у Београду,  предавање на тему: „Дрога и млади , карактеристике злоупотребе и последице“, одржао је свештеник Александар Совиљ.

Александар Сопвиљ, војни свештеник, радио је у Специјалној болници за болести зависности у Београду, и сада ради као породични терапеут, рекао је да кључни проблем наркоманије, лежи у породици, где здрава црквена породица, као носилац правих вредности има велике шансе да избегне овакве животне невоље: - Потрудимо се да се упознамо са овим проблемом који је све више присутан око нас и трагично нам одузима ближње.

Преносимо предавање које је на тему „Дрога и млади, карактеристике и последице злоуптребе дроге“, одржао отац Александар Совиљ, војни свештеник при ВМА у Београду. Отац Александар беседио је у оквиру редовних духовних трибина у Општини Вождовац, а у организацији храма св. Трифуна на Топчидерском гробљу.