Друга недеља по Духовима у Имотском

У недељу другу по Духовима, 22 јуна 2014. г,  Његово Преосвештенство Епископ далматински Фотије служио је Свету Архијерејску Литургију у цркви Успења Пресвете Богородице у Имотском уз саслужење свештенства и монаштва Епархије далматинске.

У својој беседи Епископ Фотије је говорио о одељку из данашњег Јеванђеља у коме Господ Христос позива своје ученике, галилејске рибаре, од којих је начинио апостоле  и проповеднике Светога Јеванђеља. Данашње Свето Јеванђеље говори о формирању новозаветне Цркве и о томе како Господ Христос на место дванаест старозаветних племена поставља дванаест апостола који ће бити духовни родоначелници и они који ће Духом Светим препородити све народе приводећи их Цркви Христовој и Царству Небеском.

После Свете Литургије Епископ Фотије је обишао и манастир светог Василија Острошког у Црногорцима и упознао се са током обнове и изградње овога манастира, као и парохијскога дома у Имотском. Потом је за све присутне  приређена трпеза љубави у просторијама ЦО Имотски трудом и залагањем надлежног свештеника оца Драгана Михајловића.

Извор: Епархија далматинска