Друга недеља поста у Кошутњаку

Друга недеља поста у Кошутњаку
Друга недеља поста у Кошутњаку
Друга недеља поста у Кошутњаку
Друга недеља поста у Кошутњаку

На другу недељу Великог и Часног поста у храму Светог Луке у Кошутњаку је била сугуба духовна радост. Извор вечног живота и кладенац највеће духовне радости је, наравно, сама Чаша Господња око које сабрао бројни верни народ, али је она овом приликом и увећана чињеницом да је светом пришећу приступило и око педесетак ученика веронауке из млађих разреда Основне школе Љуба Ненадовић у Жаркову.

Као што је то вишегодишњи обичај у овој школи, током свих вишедневних постова, ученици су се у великом броју одазвали позиву свог вероучитељаг Хаџи Ненада М. Јовановића, хонорарног ђакона при овом храму, што је увек извор велике радости овдашњих верника, којима ова дечица, заиста, могу да послуже као диван пример озбиљности, кротости и жртвене љубави.

У летопису храма Светог Луке ова света Литургија бити упамћена и као дан када је старешина храма јереј др Никола М. Гаврић парохијанима имао част да представи и новог пароха при храму Светог Луке протојереја Драгана Ђокића, којег је Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј управо поставио на дужност привременог пароха четврте парохије кошутњачке.

Овом приликом је бескрвну жртву принео отац Никола, уз саслужење оца Драгана и ђакона Ненада, док је свету тајну исповести верног народа обавио јереј Миодраг Д. Топаловић.