Друштвена одговорност запослених у Народној банци Србије

Као и много пута до садa кадa нам је било тешко и када нисмо знали како да надокнадимо недостатак хране, Бог нам је помагао преко добрих људи на одговорним местима у приватним, страним и домаћим фирмама у виду њихових иницијатива. Та помоћ нам је понекад била сасвим неочекивана, а све захваљујући нашем сопственом незнању и оном најважнијем - сви они који искрено и великодушно помажу о томе не воле да „трубе са кровова“.

Иницијатива за помоћ овога пута је дошла од Банке хране, која нам је помогла у организацији и транспорту помоћи, као и од Народне банке Србије, установе од националног значаја која је и на делу потврдила своју друштвену одговорност. Задивљује пример запослених у Народној банци који су неколико дана долазећи на посао, донирали нашим волонтерима храну и тиме омогућавали оброк корисницима Црквене кухиње у Београду.

У среду, 14. новембра, посетила нас је делегација Народне банке Србије са г-ђом Tимеом Сомер, шефом Одсека за интерну комуникацију и друштвену одговорност, на челу. Делегација је имала прилику да се упозна са корисницима Црквене кухиње и са добровољцима из Цркве који омогућавају њен свакодневни рад. Том приликом су предали прикупљену помоћ која је довољна за 5 оброка и која ће бити дељена сваке наредне суботе у виду сувог оброка.

Уз обострано уважавање и препознавање заједничих циљева, договорена је врло озбиљна даља сарадња на пољу помагања, пре свега деци, а затим и свима другима који решење за своје проблеме траже у Верском добротворном стараратељству као јединој црквеној установи у Београду која брине и о социјалним проблемима суграђана. Врло успешна акција запослених у Народној банци у виду припремања пакетића за децу без родитеља наставиће се за децу кориснике Црквене кухиње и многодетне породице.

Стога, у име корисника Црквене кухиње дугујемо захвалност Народној банци Србије и запосленима у њој који су одазвали акцији и помогли, Банци хране на иницијативи и помоћи око реализације, као и нашим волонтерима без којих све ово не би било могуће. За све се Богу молимо да их награди венцем непролазне славе у Царству своме.

јереј Владимир Марковић,
секретар ВДС-а